Top
Üye Girişi Yeni Üye Kayıt Sepetim
Sepetinizde Bulunan Ürünler

Ramazan Ayına Özel Tokluğunuzu Destekleyecek Fit Tarifler & Ramazanda Beslenme Önerileri

Ramazan ayı boyunca oruç tutarken yeterli ve dengeli beslenmek, gün boyu enerjinizi korumanızı ve tokluk hissinizi desteklemenizi sağlar. Uzun süreli açlık periyodunda metabolizmanızın düzenli çalışması için doğru besinleri tercih etmek oldukça önemlidir. İşte Ramazan ayına özel, tokluğunuzu destekleyecek fit tarifler ve beslenme önerileri!

Ramazan'da Beslenme Önerileri

1. Sahurda Protein ve Lif Ağırlıklı Beslenin

Sahurda uzun süre tok kalmanıza yardımcı olacak protein ve lif açısından zengin besinleri tercih edin. Yumurta, yoğurt, tam tahıllı ekmekler, ceviz, badem, yulaf, polen, arı ekmeği gibi besinlerle sahurda güçlü bir başlangıç yapabilirsiniz.

2. Bol Su Tüketin

Oruç süresince susuz kalmamak için iftar ve sahur arasında en az 2-2.5 litre su içmeye özen gösterin.

3. İftarda Dengeli Beslenin

İftara hurma ve su ile başlayıp, bağırsaklarınızı rahatlatarak kan şekerinizi dengeli bir şekilde yükseltin. Ana öğün olarak protein, kompleks karbonhidrat ve sağlıklı yağlar içeren besinleri tercih edin.

4. Şekerli ve Ağır Tatlılardan Kaçının

Ramazan’da tatlı ihtiyacınızı rafine şeker yerine doğal tatlı alternatifleri ile karşılamaya çalışın. Hurma, meyve püreleri veya ham bal ile tatlandırılmış hafif tatlılar tercih edebilirsiniz.

Tok Tutan Fit Tarifler

1. Propolisli ve Polenli Enerji Bar

Hazırlanış:

Tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirin ve karışımı bir tepsiye yayarak 1 saat buzdolabında bekletin. Dilimleyerek sahurda veya iftar sonrasında tüketebilirsiniz

polenli enerji bar

2. Arı Ekmekli Hurma Dolgulu Atıştırmalık

Hazırlanış:

Hurmaları ortadan ikiye kesin ve içlerini çıkarın. Karışım haline getirdiğiniz ceviz, arı ekmeği, ham bal ve tarçını hurmaların içine doldurun. Soğutarak veya oda sıcaklığında tüketebilirsiniz.

arı ekmekli hurma topları

3. BEE'O Super Bowl

Hazırlanış:

Yoğurdu bir kaseye alın ve üzerine ham bal ekleyin. Polen, arı ekmeği, propolis ile zenginleştirerek karıştırın. Mevsim meyveleri, tarçın ve ceviz ile süsleyerek sahurda veya iftardan sonra tüketebilirsiniz.

süper bowl

4. Tok Tutan Propolisli Smoothie

Hazırlanış:

Tüm malzemeleri blenderdan geçirin ve sahurda veya iftar sonrası taze olarak tüketin.

propolisli Smoothie

Sahur İçin Tok Tutan Chia Puding

Hazırlanış:

Chia tohumlarını süt ile karıştırıp buzdolabında en az 2 saat bekletin. Üzerine meyve ve ceviz ekleyerek tüketin.

chia chia-pudding

İftar Sonrası Hafif Tatlı: Ballı Hurma Topları

Hazırlanış:

Hurmaları çekirdeklerinden ayırıp ezerek tüm malzemelerle karıştırın. Küçük toplar yaparak dolapta dinlendirin ve iftar sonrası tatlı ihtiyacınızı doğal bir şekilde karşılayın.

ballı hurma topları

Ramazan ayında sağlıklı ve dengeli beslenerek hem tokluk sürenizi uzatabilir hem de enerjinizi koruyabilirsiniz. Doğal ve besleyici gıdalarla oruç sürecinizi daha rahat geçirebilir, arı ürünlerini beslenmenize ekleyerek Ramazan boyunca zinde kalabilirsiniz.

Sağlıklı ve huzurlu bir Ramazan geçirmeniz dileğiyle!

İftar Sonrası Tatlı İhtiyacınızı Karşılayacak Tarifler

1.Sağlıklı Hurma Topları:

    Hazırlık:

  1. Hurmaları yumuşaması için 10 dakika ılık suda bekletelim.
  2. Yulaf ezmesi, badem, ceviz, kaju, kakao, tarçın ve çekirdeklerini çıkardığımız hurmaları rondoda çekelim.
  3. Üzerine süt, BEE’O BEE’O Propolis Antep Fıstığı Ham Bal Karışımı ve BEE’O Propolis Yer Fıstığı Ham Bal Karışımı’nı ekleyip biraz daha çekelim.
  4. 9-10 adet çıkacak şekilde, ceviz taneleri kadar alıp elimizde şekillendirelim.
  5. 10 dakika buzdolabında bekletelim.

Afiyet Olsun!

Ramazan Tarifleri-1

2.Fit Tiramisu

    Hazırlık:

  1. Tüm malzemeleri bir kasede karıştıralım ve süsleyelim.
  2. Bir gece buzdolabında bekletelim ve ertesi gün tüketelim.

Afiyet Olsun!

Ramazan Tarifleri-2

Sahurda Tok Tutacak Tarifler:

1.Polenli Yulaf Tostu

    Hazırlık:

  1. Yumurta, yoğurt, baharatlar, tuz ve BEE’O Polen’i homojen bir hale getirmek üzere çırpalım.
  2. Yağlı kağıt serdiğimiz ve ısıttığımız tost makinesinin içerisine hamur harcımızı yayalım ve üzerini de yağlı kağıtla kapatarak pişirelim.
  3. Hamur pişip ekmek kıvamı aldığında bir bölümüne hindi füme ve kaşar peynirini de koyup hamuru tost şeklinde ikiye katlayalım.
  4. Peynir eriyene kadar tost makinesinde bekletelim.

Afiyet Olsun!

Ramazan Tarifleri-4

2.Polenli Ham Ballı Arı Ekmekli Yulaf Kasesi

    Hazırlık:

  1. Süt, yulaf ve chia tohumunu bir kaseye alıp 5-10 dakika bekletelim.
  2. Elmayı küp küp doğrayalım ve yulaflı karışımımıza ekleyelim.
  3. BEE’O Polen’i, BEE’O Propolis Fındık Kakao Ham Bal Karışımı ve BEE’O Arı Ekmeği’ni de ekleyelim ve karıştıralım.
  4. En son fındık, tarçın ve BEE’O Ham Lavanta Çiçek Balı ekleyerek süsleyelim.

Afiyet Olsun!

Ramazan Tarifleri-3
Anlaşmalı Bankalar