Top
Üye Girişi Yeni Üye Kayıt Sepetim
Sepetinizde Bulunan Ürünler

Ballı Propolisli Tarifler

  • Antioksidan Bombası Meyveli Çörek
    Antioksidan Bombası Meyveli Çörek
  • Pişmeyen Ballı Çiyalı Puding
    Pişmeyen Ballı Çiyalı Puding
  • Ballı Çörek
    Ballı Çörek
  • Propolisli Ballı Elmalı Kurabiye
    Propolisli Ballı Elmalı Kurabiye
  • Şekersiz Propolisli Fındıklı Mini Çörek
    Şekersiz Propolisli Fındıklı Mini Çörek
  • Polen ve Propolisli Ballı Güllaç
    Polen ve Propolisli Ballı Güllaç
  • Ballı Antep Fıstıklı/Kakaolu Atıştırmalık Toplar
    Ballı Antep Fıstıklı/Kakaolu Atıştırmalık Toplar
  • Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Ham Ballı Yulaf
    Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Ham Ballı Yulaf
  • Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Propolis ve Ham Ballı Turp
    Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Propolis ve Ham Ballı Turp
  • Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Propolisli Ham Ballı İçecek
    Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Propolisli Ham Ballı İçecek
  • Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Ballı Meyveli Pancake
    Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Ballı Meyveli Pancake
  • Aslı Elif Tanuğur Samanci'dan tarifler: Propolisli Ham Ballı Sağlıklı Atıştırmalıklar
    Aslı Elif Tanuğur Samanci'dan tarifler: Propolisli Ham Ballı Sağlıklı Atıştırmalıklar
  • Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Polenli Yulaflı Tarif
    Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Polenli Yulaflı Tarif
  • Polenli Ara Öğün Tarifi
    Polenli Ara Öğün Tarifi

Ballı Çörek

  • 650 gr un (kinoa + yulaf + kavılca harmanı)
  • 1 yumurta
  • 450 ml süt
  • 10 gr kuru
  • Yeteri kadar bal ve propolis
  • Bolca tarçın ve ceviz

 

 

Bir kapta un ve mayayı karıştırıp ortasını çukurlaştırın. İçine yumurtayı kırıp, sütü azar azar dışarıdan içeriye unu toplayarak ekleyin. Hamur pürüzsüz ve yumuşak bir hal alana kadar yoğurun. Yuvarlayıp bir bezle üzerini örtün ve en az iki katı olana kadar ılık bir yerde 1-1,5 saat mayalandırın.


Mayalanan hamuru un serpili tezgâha alın. Tam ortadan ikiye kesin. Her birini dikdörtgen şeklinde açın.


Birinci bezenin üzerine bol miktarda fındıklı propolisli ham bal ve ceviz içi serpin diğerineyse bol miktarda tarçın, bal ve ceviz serperek her ikisini de rulo yaparak kıvırın. İki ruloyu birbirine sarın ve başlangıçla bitiş yerlerinden avuç içinizle aşağıya hafif kıvırıp, ortaya doğru akordiyon gibi hafif esneterek yakınlaştırın.


Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp, yağlı kâğıt koyun ve hamuru içine koyup üzerini örterek 30 dk ikinci mayalamayı yapın.


Üzerine çırpılmış ballı yumurta sarısı sürüp, ceviz serpin. Önceden ısıtılmış fırında kontrollü olarak 45 dk pişirdikten sonra tel ızgarada soğutun.


Ballı glaze için, fırından çıkan çöreğin üzerine bal, propolis ve bir tatlı kaşığı oda ısısındaki suyu çırpıp üzerine fırçayla sürün.

 

 

Bu tarif için Şef Aydan Üstkanat’a teşekkürlerimizle…

Propolisli Ballı Elmalı Kurabiye

  • 240 gr un (siyez ve tam buğday karışık)
  • 125 gr tereyağı (odasıcaklığında)
  • 4 yemek kaşığı ham bal
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

 

İçi için 4 elmanın rendesi, tarçın, bal ve 20 damla propolis

Üzeri için Bee’o Antep fıstığı ezmeli bal ve hindistan cevizi tozu

Elma rendesini tarçın ve balla 10 dk pişirin. Soğuması için kenara alın, propolis ekleyip karıştırın. Hamur için tüm malzemeyi yoğurup tezgaha alın. Üzerine yağlı kağıt koyup merdane ile açın. Büyük çember veya bardakla daireler kesin. İçlerini harç malzemesi ile doldurun. Dilediğiniz gibi kapatın. 180°C’de 20 dk pembeleşene kadar kontrollü pişirin. Fırından çıkarıp Antep fıstığı ezmeli bal ile süsleyin ve hindistan cevizi tozu serpip servis edin.

 

 

Bu tarif için Şef Aydan Üstkanat’a teşekkürlerimizle…

Şekersiz Propolisli Fındıklı Mini Çörek

Hamur için

  • 3,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 çay kaşığı kuru maya
  • 50 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı çam balı (veya agave)
  • Bir tutam tuz
 

İçi için

  • 200gr fındık (tuzsuz ve kabuksuz)
  • Bir çay bardağı yulaf ezmesi
  • Bir çay bardağı kuru üzüm (şeker sorununuz varsa kullanmayın)
  • Yeteri kadar bal (veya agave)
 

Üzeri için 
2 çay kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı hindistancevizi unu
Bir tatlı kaşığı bal
20 damla propolis (BEE’O)



Yağı hafifçe eritip içine balı ekleyin, karıştırın. Hamur yoğurma haznesine süt, yumurta, yağı koyup üzerine sırasıyla un, maya ve tuzu serpin. Bir kaç dakika yoğurup sıvı yağ ile hafifçe yağlanmış kapaklı çukur bir kaba alın ve en az 2 saat mayalandırın. Hamur mayalanırken kuru üzüm, fındık ve yulaf ezmesini balla karıştırıp 200°C’de ısınmış fırında 15dk pişirin ve soğuması için kenarıya alın. Mayalanan hamuru un serpili tezgaha alın biraz yoğurup dikdörtgen olarak açın. Hamurun ince olmasına dikkat edin. Hamurun yüzeyini bal ile kaplayın içine fındıkları yayın ve kısa tarafından rulo olarak sarın. İki parmak kalınlığında dilimlere ayırın. Her bir dilimi devirerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 180°C’de üzeri kızarana kadar 25dk pişirin. Limon ve hindistancevizi ununu çırpın, yoğunluğunu akışkan ama çok da sıvı olmayacak şekilde ayarlayın, bal ve propolisi damlatıp karıştırın. Soğuyan çöreklerin üzerine gezdirip, bir iki saat bekletin ve servis yapın.

Not: Bu tarif 14 adet Şekersiz Propolisli Fındıklı Mini Çörek içindir.

Bu tarif için Şef Aydan Üstkanat’a teşekkürlerimizle…

Polen ve Propolisli Ballı Güllaç

4 kişi için

 
  • 4 adet güllaç yaprağı
  • 1 litre süt
  • 8 tatlı kaşığı BEE’O Antepfıstıklı Propolisli Ham Bal
  • 2 yemek kaşığı bal

 

 

Çiçek aroması isterseniz arzuya göre dilediğiniz çiçekleri kullanabilirsiniz (lavanta, hanımeli, gül veya mürver çiçeği gibi) 

 

Üzeri için Antepfıstığı tozu ve BEE’O arı poleni Sütü ılık olacak şekilde ısıtın. Bu aşamada gül kullanacaksanız sütü kaynatıp kokulu güllerle birlikte ılınmasını bekleyip, kokusunun çıkmasını sağlamalısınız. Ya da gül suyu kullanabilirsiniz. Çiçekleri içinden alıp, içine balı koyup karıştırın derin bir tepside sütün yarısını döküp güllaç yaprağını ıslatın ve tabak büyüklüğünde büzerek tam ortasına iki tatlı kaşığı Antepfıstık ezmeli ham balı koyun gül böreği yapar gibi sarıp çukur bir tabağa alın. Tüm güllaç yapraklarına aynı işlemi yapın. Kalan sütü üzerlerine dökün, ortalarına polen ve Antepfıstığını serpip buzdolabında soğutun. Servis zamanı tabağın etrafındaki sütü kaşıkla üzerinden gezdirin ve servis edin. Afiyetle! 

 

 

 

Bu tarif için Şef Aydan Üstkanat’a teşekkürlerimizle…

Ballı Antep Fıstıklı/Kakaolu Atıştırmalık Toplar

Ballı Antep Fıstıklı Atıştırmalık Toplar

  • Bir kavanoz Bee’o Antepfıstıklı Propolisli ham bal
  • İki yemek kaşığı çia tohumu (yarım su bardağı ılık su ile karıştırılacak)
  • Yarım su bardağı Antepfıstığı (öğütülmüş)
  • 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi unu
  • 20 damla Bee’o propolis
  • 6-7 damla vanilya özü

 

Bee’o Antepfıstıklı balı benmaride yumuşatın. Çia tohumu ile karıştırın. Tüm malzemeyi blenderda parçalayın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Parçalar alıp avuç içinizde cevizden küçük toplar yuvarlayın. Antepfıstığı kırıklarının içinde harmanlayıp tüm yüzeyini fıstıkla kaplayın. Servis tabağına alın.

 

Ballı Kakaolu Atıştırmalık Toplar

Ballı Kakaolu Atıştırmalık Toplar

  • Yarım kavanoz Bee’o Kakaolu Fındıklı Propolisli ham bal
  • 1 olgun muz
  • Çeyrek su bardağından bir parmak az keten tohumu
  • (çeyrek su bardağı ılık su ile karıştırılacak)
  • Yarım su bardağı fındık (öğütülmüş)
  • 1 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
  • Yarım su bardağı keçiboynuzu unu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 20 damla Bee’o propolis
  • 6-7 damla vanilya özü

 

Tüm malzemeyi blenderda parçalayın. Eğer nemliyse biraz keçiboynuzu unu ekleyip karıştırın. Buzdolabında 1 saat dinlendirin. Parçalar alıp avuç içinizde cevizden küçük toplar yuvarlayın. Kakaonun içinde harmanlayıp tüm yüzeyine kakao ile kaplayın. Servis tabağına alın.

 

 

Bu tarif için Şef Aydan Üstkanat’a teşekkürlerimizle…

Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Ham Ballı Yulaf

Kahvaltı ya da ara öğünde tüketebileceğiniz çok pratik ve çok besleyici bir tarif!

Malzemeler;
4 yemek kaşığı yulaf 
1 su bardağı süt (laktoz intoleransınız varsa laktozsuz ya da badem sütü tercih edebilirsiniz.)
1 çay bardağı nar 
1 tatlı kaşığı ham bal 
1 adet elma 


Elmayı dilimleyin. Yulaf, süt ve elmayı bir tava içerisinde pişirin. Daha sonra tabağa aktarın. Ilıyınca bal, propolis ve narları ilave edin. Afiyet olsun!

Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Propolis ve Ham Ballı Turp

Tamamen doğal, evde çok pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz özellikle mevsim geçişlerinde tüketmenizi önerdiğim bir tarifim var!

Malzemeler:
1 adet siyah turp
2 tatlı kaşığı ham bal
10 damla propolis

Turbun başını ve içini kesip, 2 tatlı kaşığı ham bal ve 10 damla propolis ekleyin. Daha sonra başını kapak olarak kapatın ve 1 gece bekletin. Ertesi sabah tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Propolisli Ham Ballı İçecek

Mevsim geçişlerinde evde hazırlayabileceğiz çok besleyici bir tarif paylaşmak istiyorum.

Malzemeler:
1 su bardağı ılık su 
2 tatlı kaşığı ham bal 
2 ince dilim taze zencefil
1 ince dilim limon
1 tatlı kaşığı taze zerdeçal
10 damla Suda Çözünebilir Propolis Damla

1 su bardağı ılık suyun içerisinde önce balı daha sonra zencefil, zerdeçal ve propolisi ilave edip karıştırın ve 15 dk bekletip tüketin. Afiyet olsun!

Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Ballı Meyveli Pancake

Sizler için besleyici bir pancake tarifim var! 


Ballı Meyveli Pancake


1 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı toz tarçın
6 yemek kaşığı probiyotik yoğurt
1 adet olgun muz
5 adet yaban mersini (Sevdiğiniz mevsim meyvelerini de ekleyebilirsiniz)
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı ham bal 


Bir kapta kuru malzemeleri; tam buğday unu, kabartma tozu ve toz tarçını karıştırın. Başka bir kapta ise yumurta ve yoğurdu karıştırın. Muzun yarısını çatal yardımı ile ezip, karışımın içerisine ilave edin. Son olarak kuru karışımı bu karışımın içerisine ilave edip karıştırın. Bir kepçe yardımı ile tavaya döküp pişirin. Bu tariften 10 adet pancake çıkacaktır. Pancakelerin üzerine muzun diğer yarısını ve yaban mersinlerini koyup, bal ilave edip, 2 adet tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Aslı Elif Tanuğur Samanci'dan tarifler: Propolisli Ham Ballı Sağlıklı Atıştırmalıklar

Size çok pratik ve besleyici bir ara öğün tarifim var!

Malzemeler;
1 olgun avokado
2 tatlı kaşığı kakao tozu
3 yemek kaşığı yulaf unu
10 adet hurma 
1 tatlı kaşığı ham bal
10 damla suda çözünür propolis


10 adet hurmayı sıcak suda bekletip, çekirdeklerini çıkartın. Daha sonra tüm malzemeleri blenderdan geçirin. İçerisinden küçük parçalar alıp avuç içinizde yuvarlayın. 1 saat buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun!

Aslı Elif Tanuğur Samancı'dan Tarifler: Polenli Yulaflı Tarif

Sabahları kahvaltı yapacak vaktiniz yoksa size harika bir önerim var!

Malzemeler: 
•4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
•1/2 su bardağı süt 
•1 tatlı kaşığı kaşığı Propolis Fındık Kakao Ham Bal karışımı
•2-4 tatlı kaşığı Polen
•5 adet yaban mersini
•5 adet frambuaz 


Gece yatmadan önce yulaf ile sütü bir kavanozun içinde güzelce karıştırın. Bir gece buzdolabında beklemiş ve yumuşamış olan yulafı bir kaseye koyup üzerine yaban mersini, frambuaz veya sevdiğiniz diğer mevsim meyvelerini,  Kakao fındık ham bal propolis karışım ve poleni ekleyin. Afiyet olsun!

Anlaşmalı Bankalar