Top
Üye Girişi Yeni Üye Kayıt Sepetim
Sepetinizde Bulunan Ürünler


SIKÇA SORULAN SORULAR


Mavi Kutu Propolis Damla: Suda çözünebilir özellikte , %10 oranında saf Anadolu propolisi Ekstraktına sahiptir. Glikol ile ekstrakte edilmiştir.
Kullanım Önerisi: Çocuklar için günde 10-40 damla arası, 11 yaş ve üzeri yetişkinler için günde 20-80 damla arası su, süt, meyve suyu gibi gıdalarla beraber tüketilmesi tavsiye edilir. Örneğin, 20 damla propolisi bir bardak (yaklaşık 200 ml) su, süt, meyve suyuna karıştırarak tüketebilirsiniz.

Turuncu Kutu Propolis Damla: Suda çözünemez, yarı katı gıdalarla tüketilir, %20 oranında saf Anadolu propolisi ekstraktına sahiptir. Etanol ile ekstrakte edilmiştir.
Kullanım Önerisi: Çocuklar için günde 10-40 damla arası, 11 yaş ve üzeri yetişkinler için günde 20-80 damla arası bal, pekmez, yoğurt, ekmek gibi gıdalarla beraber tüketilmesi tavsiye edilir.

Etanol ve Glikol Nedir ?

Etanol ve glikol; şeker pancarı, buğday, patates ve çavdar gibi bitkisel kaynaklı kategoriye giren gıda sınıfı doğal çözücülerdir. Hem etanol hem de glikol gıda ve ilaç üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır. Gıda sınıfında olan etanol ve glikol FDA, EMA ve EFSA gibi uluslararası farmakopiler ile ulusalda Türk gıda kodeksi, Türkiye Cumhuriyeti sağlık bakanlığı ve Tarım bakanlığı yönetmelik ve kurallarına uygundur.

Bu gıda sınıfı çözücülerin farmakopeye uygun olarak, belirlenmiş ve izin verilen dozlarında insan sağlığı açısından herhangi bir zarar bulunmamaktadır. Propolis özütlerinde bulunan miktarları da yetişkin ve çocuklar için tanımlanmış günlük maksimum alım limitlerinin de çok altındadır. Örneğin bir bardak portakal suyu içtiğinizde 0,6 g etanol alırken, günde 20 damla propolis tükettiğinizde aldığınız etanol miktarı 0,15 g dır. Yani bir bardak portakal suyunda bulunan miktarın dörtte birine denk gelmektedir. Bu miktarlarda da sağlık açısından etanol ve glikolün hiç bir yan etkisi olmaz.

Arı poleni, arıların çiçeklerden topladıkları polenlerdir. Arılar, bal yapmak ve beslenmek için çiçeklerin nektarını topladıkları gibi aynı zamanda polenleri de toplarlar. Arı poleni, protein, vitamin ve mineral açısından zengin bir besin kaynağıdır ve insanlar tarafından da tüketilir.

Arı mucizesi propolis arıların bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı, fenolik ve flavonoid maddelerden oluşan doğal bir arı ürünüdür. Kelime anlamı olarak, Pro (Ön) + Polis (koruyan) kelimelerinden oluşan saf propolis, arıların yaşam alanı olan kovanın ön temizleyicisidir. Arılar petek gözlerini ham propolis ile kaplar, sonra üzerine balını, yavrusunu, besinini koyar. Böylece arının ürettiği ürünler kovanda bozulmadan saklanır.

Damla ürünlerimizi ister doğrudan ister bir gıda ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Propolis damla ürünümüzü bal, yoğurt, ekmek gibi gıdaların üzerine damlatarak; suda çözünür propolis damla ürünümüzü ise su, süt, meyve suyu vb. sıvı gıdalarla birlikte tüketebilirsiniz.

Suda çözünen ve çözünmeyen olmak üzere 2 çeşit propolis damla ürünümüz mevcuttur. Suda çözünmeyen propolis damla ürünümüz buğday alkolü içerir. Suda Çözünür Propolis Damla ürünümüz ise alkol içermemektedir.
Propolis damla ürünümüz, İTÜ ARI Teknokent'te gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmaları sonucunda propolisin içerisindeki yararlı bileşenlerden maksimum oranda yararlanacağınız formudur. Özellikle, solunum sistemi hastalıkları ve mide bağırsak rahatsızlıklarında suda çözünmeyen propolis damla tüketilmesini tavsiye ediyoruz.

Ham bal kovandan alındığı hali ile tüketime sunulan doğal baldır, pastörize ve filtre edilmemiştir. Pastörizasyon yani yüksek sıcaklıklara ısıtma işlemi balın içerisinde doğal olarak bulunan enzimler, vitaminler ve antioksidan özelliğe sahip bazı ve fenolik ve flavonoid yapıdaki değerli bileşenlerin azalmasına neden olur. Filtrasyon ise balın içerisinde yer alan polenlerin azalmasına neden olur. Ham bal pastörize ve filtre edilmediğinden besin içeriği tüm doğallık ve saflığıyla korunmaktadır. Ham balın ayrıca yüksek antibakteriyel aktivite gösterdiği bilimsel çalışmalarla ortaya konulmuştur.

Her bal çeşidinin kendine göre ayrı faydaları var. Örneğin, çam balının demir içeriği daha yüksektir ama polen içeriği azdır. Çiçek balında ise polen ve aminoasit içeriği çam balına göre daha yüksektir. Dolayısıyla her ikisinden de düzenli tüketilmesini öneriyoruz. Böylece farklı faydaları bir arada alabiliriz. Balda en önemli nokta pastörize edilmemiş, filtre edilmemiş "ham bal" olmasıdır. Pastörizasyon balın içerisinde yer alan enzimler, vitaminler ve antioksidan özelliğe sahip bazı yararlı bileşenlerin kaybolmasına neden olur. Filtrasyon da balın içerisindeki polenlerin kaybolmasına sebep olur. Bu yüzden şifası, doğal besin içeriği korunmuş "ham bal" tercih etmenizi öneririz.

Kestane balımızdan günde 1 tatlı kaşığı, propolis damlamızdan günlük 5 damla ve polen ürünümüzden günlük 1 tatlı kaşığı tüketilmesini tavsiye ederiz.

Propolisin düzenli ve dozunda kullanılması önemlidir. Özellikle hastalık dönemlerinde kullanım miktarını 4 katına çıkarmanızı tavsiye ederiz. Çünkü vücuttaki enfeksiyonu bağışıklığımızı arttırarak yenmemiz gerekmektedir. Ayrıca, doğru şekilde üretilmiş propolis özütünü düzenli kullandığınızda hastalıklara yakalanma sıklığınız da azalır.

ham bal, kovandan hasat edildikten sonra işlenmeden paketlenen baldır. Pastörize ve polenleri tutacak derecede filtre edilmemiştir. Pastörizasyon yani yüksek sıcaklıklara ısıtma işlemi ve ince bir filtrasyon işlemi uygulanmadığından; içerisindeki tüm faydalı enzimler, vitaminler ve enzimler korunur.

BEE’O Türkiye'de ilk defa Sözleşmeli Arıcılık Modeli ile Anadolu propolisini arıcılarına ürettiren ve propolisi kendi tesislerinde özütleyen tek firmadır. Ülkemize propolisin yaklaşık %90'ı maalesef Çin'den gelmektedir. Çin'den gelen ürünlerde katkı ve antibiyotik kalıntıları bulunmaktadır. Propolis Çin'den genelde toz şeklinde ucuz fiyata geldiğinden birçok firma ürünlerinde Çin propolisini kullanmayı tercih etmektedir. Ayrıca, propolis kovandan çıktığı gibi tüketilen bir ürün değildir ve mutlaka özütlenmesi gerekmektedir. @beeoariurunleri geliştirdiği özütleme yöntemi ile propolisi insan tüketimine uygun hale getirmiştir. Bu inovatif yöntem ile TÜBİTAK İnovasyon ödülüne layık görülmüştür. Güvenle tüketebilirsiniz.

Arı sütü arıların yavru arıları ve kraliçe arıyı beslemek için ürettikleri doğal bir üründür. Anne sütü gibi düşünebilirsiniz. Kraliçe arının diğer arılardan 30 kat daha uzun yaşamasının sırrı hayatı boyunca arı sütü kullanmasıdır. Arı sütü, doğal bir enerji ve zindelik kaynağıdır. Performans ve zindeliği arttırarak gün içerisinde kendinizi daha enerjik hissetmenize yardımcı olur.

Arı ekmeği, polenin dış zarının arının kendi enzimleriyle sindirilip bütün besin içeriğinin açığa çıkmış ve insanlar tarafından daha yüksek oranda sindirilebilir halidir. Enzimlerle zarın parçalanması bir fermentasyon işlemi olup, bu fermentasyonda yararlı bakteriler gelişmektedir. Bu yönü ile arı ekmeği probiyotik özellik gösterir. Probiyotikler bağırsak florasının düzenlenmesini sağlayan yararlı bakterilerdir. Arı ekmeği bileşiminde bulunan Lactobacillus bakterileriyle probiyotik doğal bir gıdadır. Ayrıca, doğal bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Bağışıklığı destekleyici etkileri mevcuttur. Bununla birlikte infertilite tedavisinde arı sütü ile birlikte tüketilmesini tavsiye ederiz. Her gün arı ekmeği tüketerek, beslenmenize katkı sağlayabilirsiniz. Yetişkinler günde 6-12 adet, çocuklar 3-6 adet tüketebilirler.



Anlaşmalı Bankalar